Bakışlarınıza gençlik gelsin..





Kadınlar göz ve yüz çevresine çok dikkatli bir şekilde bakım yapıyor.Peki zamanla göz çevrenizde oluşan kırışıklıklara karşı nasıl önlemler alıyorsunuz.İşte bakışlarınıza gençlik katacak öneriler.

Bakislariniza_genclik_katin

Kaz ayaklarını önleyin:

Göz çevrenizdeki ince çizgiler ve kırışıklıkların derinliğine göre botoks, dolgu ve vitamin enjeksiyonları kullanılabilir.

 

Gözaltı Torbaları:

Genetik, yaşlanma ya da yaşam koşullarının oluşturduğu gözaltı torbalarından enjeksiyon ya da estetik cerrahi müdaheleler sonucunda kusursuz bir göz çevresine kavuşabilirsiniz.

 

Alt Göz Kapağı Estetiği:

Bu işlem gözaltında bulunan yağ fazlasını alarak göz altı torbalarını engellemek ya da yağ eksikliğinden kaynaklanan boşlukları düzeltmek amacıyla yapılıyor. İşlem sırasında plastik cerrahınız alt göz kapağınızın içinden girerek, yağ fazlasını ya yeniden yerleştirir ya da alır. Gerek varsa kaslar ve tendonlar yeniden yapılandırılarak göze daha düzgün bir şekil verilebilir.

 

Ameliyatsız Kaş Kaldırma:

Göz çevrenizde belirli bölgelere uygulanacak botoks enjeksiyonları kaşlarınızı geçici bir süreliğine yukarı doğru çeker. Bu bölgede iki kas bulunur. Kaşı aşağı çeken kasa botoks uygulanınca diğer kas kaşı yukarı çekecektir. Doktorunuz enjeksiyonlar konusunda tecrübeli olmasına özen gösterin. Doğru yapılmayan kaş kaldırma işlemleri bakışlarınızı şaşırmışlık katarak “baykuş” gibi yapabilir.

 

Ameliyatla Kaş Kaldırma:

Kaşların düşmesine ve göz kapaklarının üzerinde bir kapak daha oluşturması; kasların yerinin değiştirilmesi ve daha genç bir noktaya taşınması ile çözülebilir. Bu operasyon birkaç yöntemle gerçekleştirilir. Plastik cerrahınız özellikle fazla dokunun alınması söz konusuysa açık yöntemi tercih ederek hemen saç çizgi hattınızdan bir kesi açabilir. Ya da kaş kaldırma kaş kaldırma operasyonunu endoskopik yöntemle şakaklarınıza açacağı küçük kesiler yoluyla gerçekleştirebilir. Bu yöntem geleneksel kaş kaldırma operasyonlarına göre çok daha invazif bir yöntem olduğu için izleri de çok daha küçük olacaktır.

** Dikkat etmeniz gerekenler:

Bir haftada ya da kısa bir sürede çok daha yukarıda duran ve genç görünmenizi sağlayan kaşlara sahip olacaksınız. İki ya da dört hafta içinde ödeminiz yok olacak ve kaşlarınızı çok daha normal bir görünüme kavuşacak.

 

Göz Kapaklarının Üzerine Yağ Dolgusu:

Göz kapakları ile kaşlar arasında oluşan boşluklar kalıtımsal ya da yapılmış bir ameliyatın sonucunda ortaya çıkmış olabilir ama bunların da çözümü var. Karın, kalça ya da uyluk bölgesinden alınan küçük miktarda yağ, işlemden geçtikten sonra buraya enjekte edilir. En zayıf insanın bile bu işlemin gerçekleşmesini sağlayacak kadar yağ fazlası vardır.

 

Düşük ve Kıvrık Göz Kapakları:

Blefaroplasti nedir?

Göz kapağındaki fazlalıkları blefaroplasti ile ortadan kaldırabiliyoruz.  Kesiler göz kapağı hattında yapılır ve buradaki yağlar alınarak kaslar yeniden yerleştirilir, fazlalıklar atılır. Kesi bölgesini kapatmak için dikiş atılır. İyileşme süreci tamamlandığında izlerini görmeniz neredeyse imkansız hale gelir. Blefaroplasti sanıldığı gibi ağrılı ya da acılı geçen bir operasyon değildir. Hatta birçok hasta hiç ağrı ve acı yaşamamalarına şaşırıyor.

Operasyon sonrası iyileşme döneminde estetik cerrahınız size bir takım önerileri olacak. Bunları mutlaka dinleyin, gerekirse not alın. Operasyon sonrası gözlerinizi koruma altında tutacağından bir süre güneş gözlüklerinizle gezmenizi öneriyoruz.

 

Gözaltı çukurları:

Gözaltı çukurlarını kapatmanın en iyi yöntemi hyalüronik asit dolgulardır. Bu işlem bölgeye su toplanmasını sağlayarak dokunun şişmesini sağlıyor. Ayrıca hastanın kendisinden alınan yağ da buraya enjekte edilebilir.  Gözaltı çukurlarını ve morluklarını kapatmak ve doldurmak için son zamanlarda en çok ışık dolgularını kullanıyoruz. Hastalarım farkı hemen görebildiği için sonuçlardan memnun kalındığını söyleyebilirim.
göz çevresi bakımı


0 yorum: