Bu hafta vizyona girenler – 20 Aralık 2013





Bu hafta gişe rekorları kırması beklenen Erkekler sinema filmi vizyona giriyor.Kadınlara yönelik olan sinema filmi Aksoy'dan geliyor.Fetih 1453'ün ardından boş durmayan Aksoy sinema sevenleri hayli güldürecek ve eğlendirecek.

Sürgün

surgün-filmi

1964 yılının Büyükadası'nda geçen hikaye, zengin bir Rum ailesinin kızı olan Eleni ile adada yaşayan bir faytoncunun oğlu olan Sedat arasındaki imkansız aşkı konu ediniyor. Çocukluklarından bu yana birbirlerine aşık olan Eleni ve Sedat, birlikte Edebiyat Fakültesi'nde okurlar ve yakın zamanda mezun olacaklardır. Sedat babasını ikna eder ve Eleni'yi istemeye giderler. Ancak babası Stavro bu evliliğe kesinkes karşıdır. Sorun hem iki aile arasındaki inanç farklılıkları hem de maddi uçurumdur. Tam da bu sırada Türkiye ve Yunanistan ilişkileri iyiden iyiye bozulmaya başlar ve Türk hükümeti tarafından çıkarılan yasa gereğince Yunan vatandaşların ülkeyi terk etmesi gerekir. Bu durum başta Eleni ve Sedat arasındaki aşk olmak üzere birçok ailenin hayatını değiştirecektir.
Erol Özlevi'nin yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Tolgahan Sayışman ve Saadet Işıl Aksoy yer alıyor.

 

 

Erkekler

erkekler-filmiAdem Yunus kariyeri başarılarla dolu olan ünlü bir avukattır. Mutlu bir evliliği varken yaptığı bir hata her şeyi mahveder. İlişkisinde hiçbir sorun yokken karısını aldatan Adem, bu hareketi karşısında herkes kadar şaşkındır. Bunun sonrasında erkeklerin doğasını incelemeye başlar ve erkeklerin neden kadınları aldattığını çözmeye kararlıdır. Ünlü ve başarılı bir psikiyatr olan Nazım'la yolları da böylece kesişmiş olur. Adem diğer erkeklerden pek de farklı olmayan sıradan hikayesini anlatmaya başladıkça, evliliğinde ve aile ilişkilerinde sorunlar yaşayan Nazım'ın da bu sorunlarla yüzleşmesini sağlar.
Çektiği Fetih 1453 filmiyle sinema tarihinde bir gişe rekoruna imza atan Faruk Aksoy, bu kez erkeklerin dünyasını merceğine alan bir komedi filmiyle üç yılın ardından sinemaya geri dönüyor. http://www.portal34.net/bu-hafta-vizyona-girenler-20-aralik-2013.html Aksoy Film'in yapımcılığında gerçekleşen filmin başrollerinde başarılı oyuncular Ali Poyrazoğlu, Fikret Kuşkan ve Asuman Dabak bulunuyor.

 

 

 

Kedi Özledi

kedi-ozlediFilm, birbirlerini çok seven ancak ilişkilerinde sorunlar yaşayan bir çiftin, bir kedi aracılığıyla ilişkilerini onarmaya çalışma sürecini anlatıyor. Otuzlu yaşlarında olan Kıymet ve Kadir, üniversite bittikten sonra tanışmış ve o andan sonra da hiç ayrılmamıştır. Ne var ki çevrelerindekiler için 'örnek ilişki' timsali olan bu birliktelik, Kadir'in arkadaşlarının sınırları zorlayan çapkınları nedeniyle sorunlarla karşılaşmaya başlar. Geldikleri son aşama ise iki tarafın da aklına gelmeyecek türden karmaşıktır.
Yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan'ın üstlendiği Kedi Özledi, yönetmenin uzun süredir üzerinde çalıştığı üçlemenin ilk filmi. Romantik Komedi türündeki filmde İlker Ayrık, Algı Eke, Selim Erdoğan ve Oya Aydoğan gibi isimler rol alıyor. Filmin senaryosuna ise Baykut Badem ve Filiz Ekinci imza atıyor.

 

 

 

 

Dinozorlarla Yürümek

dinozorlarla-yürümekPatchi, büyük kardeşi Juniper ve diğer kardeşleriyle birlikte aynı sürüde doğmuş ve birarada büyümüştür. Patchi, bu dinozor çocukların arasında en çelimsiz ve güçsüz olanıdır. Ancak içerisinde bulunduğu şartlar onu her seferinde limitlerini test etmeye itmektedir. Babalarının izinden ve mirasından devam etmeye karar veren iki kardeş, en yakın arkadaşlarını ve bir kuş olan Alex'i de yanlarına alarak Arctic North'a doğru yola çıkarlar. Bu, içerisinde bulundukları doğal ortamın büyüleyici manzaralarını ve sıradışı yaratıklarını keşfettikleri uzun bir yolculuktur. Varış noktasında ise kendilerini çok büyük bir sürpriz ve görkemli bir macera beklemektedir. 3D olarak çekilen filmin yönetmen koltuğunda Neil Nightingale ve Barry Cook ikilisi oturuyor.

 

 

 

 

 

Yarım Kalan Mucize

Yarım-Kalan-MucizeYönetmenliğini Biket İlhan’ın üstlendiği film, 1940’lı yıllarda geçiyor ve resmi olarak 2. Dünya Savaşı'na girmese bile dolaylı olarak derinden etkilenen Anadolu’nun insanlarına odaklanıyor. Hikaye, Anadolu'nun çeşitli yerlerinde kurulan ve cehaletten kurtulmuş bir nesil yetiştirmeyi amaç edinen köy enstitülerinden birinde geçiyor ve bu yıllarda küçük bir köyde yaşayan genç bir kızın, tüm zorluklara rağmen eğitimine devam etme azmine tanık oluyoruz. Ancak okumaya çalışan bir grup öğrenci ve kendilerini eğitime adayan öğretmenlerinin bu hedefi, çevre halkının şiddete kadar varan itirazlarına neden olacaktır.
Filmin başrolünü, yapımcılığını da üstlenen Nihan Belgin sırtlanırken kadroda kendisine Yetkin Dikinciler, Dolunay Soysert, Umut Beşkırma ve Ayten Uncuoğlu eşlik ediyor.

 

 

 

 

 

 

Özür Dilerim

PrintSelim, kırklı yaşlara adımını atmış zihinsel engelleri olan bir adamdır. Annesi Neriman'ın büyük bir özveriyle yetiştirdiği Selim, her daim annesinin ve ailesinin üzerine titrediği şey olmuştur. Şimdilerde erkek kardeşi Zafer evlenmek üzeredir ve bu durum ilginin Zafer'e geçmesi demektir. Zafer kendisine çaresizlikle bağlı olan sevgilisi Hale ile evlilik adımları atarken ailenin odaklandığı tek durum bu olur. Ne var ki düğün günü gerçekleşen bir hadise her şeyi altüst edecektir. Selim sessizce ortadan kaybolarak, aile fertlerini daha önce farkında olmadıkları gerçekleri keşfedecekleri hüzünlü bir kadere sürükler.
İlk filmi Eylül ile Altın Koza'da En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen Cemil Ağacıkoğlu'nun ikinci uzun metraj denemesi olan filmin oyuncu kadrosunda Güven Kıraç, Köksal Engür ve Sema Poyraz gibi usta isimler yer alıyor.

 

 

 

 

 

Bir Hurdacının Hayatı

Bir-Hurdacının-HayatıNazif, ailesinin geçimini sağlayabilmek için yaşadığı kasabanın gerek orman gerekse sokaklarında bulduğu her şeyi küçük bir dükkana satarak yaşam mücadelesi veren bir babadır. Halihazırdaki iki kızının yanısıra, eşi üçüncü bir çocuğa hamiledir ve çoğu zaman ailesine yiyecek sağlamakta dahi zorluk çekmektedir. http://www.portal34.net/bu-hafta-vizyona-girenler-20-aralik-2013.html Günün birinde eve döndüğünde karısının pek iyi bir durumda olmadığını fark eden Nazif, soluğu hastanede alır. Doktorların sunduğu tablo ise bir hayli iç karartıcıdır. Karısının durumu ciddidir ve bir an evvel ameliyat olması gerekmektedir. Sağlık sigortası bile olmayan Nazif, küçük bir servet değerindeki bu operasyonu karşılamanın yolunu bulmak zorundadır.
Filmin yönetmenliği ve senaryosu No Man's Land ve Shell Shock filmleriyle tanıdığımız Bosnalı sinemacı Danis Tanovic'e ait.

 

 

 

 

Arkadaşlar Arasında

arkadaslar-arasindaYakın zaman içerisinde doğum gününü kutlayacak olan Ayhan'a arkadaşları güzel bir sürpriz planlarlar ve kutlama için ıssız bir koyda rakı masası hazırlanır. 30 yaşına basacak olan Ayhan hayatla ilgili kaygılar taşımakta ve yaşamını sorgulamaktadır. Arkadaşları Deniz, Cenk ve Barış da ondan farklı bir durumda değildir. Her birinin gerek ailevi gerekse kişisel, çözümleyemedikleri bazı sorunları vardır. Kimi baba olmaya hazır değildir, kimiyse ailesini geçindirmek ya da sevdiği kadından ayrılmak zorundadır. Ayhan'ın doğum günü akşamı herkes biraraya gelir ve gece eğlenceli başlar. Ancak alkolün ve birarada olmanın etkisiyle herkes o güne dek anlatamadığı şeyleri dışa vurmaya başlar. Geçmişin üzücü hatıralarının ya da bugünün dertlerinin paylaşıldığı bu sohbet, gelecek planlarıyla sona erer. O günden sonra hayatlarını yoluna koyma ve her sene bu etkinliği yineleme sözü vererek ayrılırlar. Hayatları o gece rakı masasında planladıkları gibi ilerleyecek midir?

 



0 yorum: