Evde manikür nasıl yapılır?





Evde manikür yapmak aslında çok zor bir iş değildir.Özellikle vücut bakımına dikkat eden bayanlar aşağıdaki manikür nasıl yapılır adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

evde_manikur_3

Bu durum özellikle çalışan ve hayatı yoğun geçen bayanlarda bazen çok zaman aldığı için ihmal edilmekte. Kuaförlerde yaptırılan manikürler de hem zaman kaybı hem bir yandan ekonomik yük getirmekte.

Üstelik sadece bayanlar değil tırnak bakımı artık modern yaşamda erkekler için de bir zorunluluk. Zira nasıl erkekler bir bayanda dişe, tırnağa dikkat ediyorlarsa biz bayanlar da erkeklerde artık tırnak bakımına daha dikkat eder olduk. Tırnak bakımı sanıldığı kadar zor ve zaman alıcı bir iş değil. Pratiğine alıştığınızda kendi manikürünüzü kendiniz yaptığınızda hem zamandan hem ekonomik anlamda tasarruf edeceksiniz. Üstelik sağlık açısından da kendi manikür aletlerinizi kullanmanız çok önemli. Çünkü kuaförlerde her ne kadar arıtıcı cihaza konsa bile tam anlamıyla mikropların ölmediği bir gerçek.

Üstelik birçok kan ve deri hastalığı da manikür yolu ile bulaşabilmekte. Her açıdan düşününce manikürümüzü, tırnak bakımımızı kendimiz yapmamız bizim için en doğrusu…
İşe birinci adım olarak bir manikür setine sahip olarak başlıyoruz. Piyasada birçok kozmetik markasının yerli ve ithal olmak üzere sunduğu seçenekler mevcut. Kimisi gayet uygun fiyatlı kimi çok uçuk rakamlı. Bütçenize göre seçimi yapmak size düşüyor ancak dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. Özellikle “Solingen” markasının piyasada çok ucuz taklitleri mevcut bunlara dikkat edin. Alacağınız sette pens ve makasın ucuna ve keskinliğine dikkat edin öncelikle. Bir de elinize alıp kavrayışı tutuşu nasıl mutlaka yordama yapın. Kavraması iyi olan ürün çok keskin uçluya benzemiyorsa fiyatı da uygun ise alın keskinliğini bileyleterek sağlayabilirsiniz. Bıçak bileyiciler çok uygun fiyata bileyliyorlar manikür makası ve pensini. Ürünlerinizi her kullanımdan sonra alkol veya kolonya ile temizleyerek mutlaka hijyenik kalmasını sağlayın. Islak ve nemli ortamlarda bırakmayın. Paslanmasına engel olun. En önemlisi de sizin ürününüzü sizden başka kimsenin kullanmasına izin vermeyin. Eğer kendinize manikür yapmakta zorlanıyorsanız illa kuaföre gideceğim diyorsanız mutlaka kendi manikür setinizi yanınızda götürün. Kuaförün size, sizin manikür setinizle manikür yapmasını sağlayın. İlk etapta muhakkak kuaförler ben kendi setime alışığım vs diye mırın kırın edeceklerdir kararlı olun, unutmayın ki sağlığınız söz konusu…


Gelelim manikürün yapım aşamasına…Öncelikle tırnağınızda oje varsa bunu bir aseton yardımı ile çıkarın. Tırnaklarınız uzun ise tırnak makası yardımı ile kesip sonra tırnak tipinize göre küt veya oval şekilde törpüleyin. Törpülerken tırnaklarda tırtıklanma olmamasına dikkat edin. Yoksa kırılmalara ve güçsüz tırnaklara sebep olursunuz. Tırnaklarınızı törpüledikten sonra, tırnaklardaki dip etlerinizi bir krem yardımı ile yumuşatın. Çok pahalı kremler olmasına gerek yok kaldı ki vazelin şahsen tercihimdir, çok daha kolay ve etkili yumuşatıyor. Manikür setinde olan ucu ince tırnak eti itmeye yarayan aletin ucuna biraz vazelin sürüp her bir tırnak etinizi ittirerek yumuşatın. Evde bulunan plastik veya cam bir manikür kabına manikür suyunuzu hazırlayın. Seçeceğiniz kabın hijyenik olması açısından cam olması tercih edilir. Fakat bu kabı sadece manikür için ayırın başka şeylerde kullanmayın. Su ne çok sıcak ne çok soğuk olmalı, ılık olması tercih edilir. Piyasada manikür suyuna atılmak üzere çeşit çeşit kapsüller, suda eriyen kozmetik ürünleri mevcut fakat bunların bazılarının fiyatları çok uçuk maalesef. Eğer bütçeniz el veriyorsa bunlardan kullanabilirsiniz ama emin olun bahsedildikleri kadar mucizeler yaratmıyorlar. Manikür suyunuza evde bulunan herhangi bir şampuandan bir iki damla damlatmanız hem ekonomik hem yeterli olacaktır. Suya soktuğunuz elinizi 10 dakika beklettikten sonra etlerin yumuşadığını göreceksiniz. Etlerinizi pens ve et makası yardımı ile düzgünce tırtıklanmamasına dikkat ederek kesin. Keserken çok dibe girmemeye ve kanatmamaya dikkat edin. Manikürünüz bittikten sonra ellerinizi duru su ile yıkayıp kurulayın. Mutlaka bir nemlendirici sürün. Manikürü takiben 2-3 gün içerisinde özellikle ellerinizi kremle nemli tutmaya dikkat edin. Kesilen tırnak etleri kurursa hem tırtıklı hem çirkin bir görüntü oluşturur.


Manikürü yapılan, nemlendirici kremle de bakımı yapılan ellerinizin adeta nefes aldığını hissedeceksiniz. Hatta biraz kendinizi şimartıp el masajı da yapabilirsiniz kendinize:) Geldik oje sürme kısmına. Eğer benim gibi French oje takıntınız yoksa ve değişikliğe açık bir insansanız piyasada mevcut çok güzel tırnak süsleri var. Yapımları da çok basit. Nasıl uygulandığını da paylaşayım sizlerle:


Bir karton üzerinde tırnak şeklinde desenler var. Beğendiğinizi seçip uyguluyorsunuz.

Gereken malzeme:Nail Art tırnaklar
Bir karton törpü
Makas
Sıfır numara oje
Bir tas sıcak su.
Bir kağıt peçete

Tırnak büyüklüğüne uygun parçayı kesip suya atıyorsunuz. 20 sn tutup çıkarıyorsunuz. Jelatin yapıdaki desenli bölüm, kartondan ayrılıyor.

Bu yumuşak, “zar gibi” deseni alıp tırnağa yerleştiriyorsunuz.

Tırnakla arasında kabarcık kalmamasına dikkat!

Ardından,üzerine peçeteyle bastırıp suyunu alıyorsunuz.

Sonra tırnak ucunu törpüyle zımparalayarak fazlalığı kesip atıyor ve üzerine sıfır numara oje sürüyorsunuz.Bu kadar!




0 yorum: