İdeal bir ilişki için 10 altın kural!





Sevmek yürek ister! sözü ile yola çıkıyoruz. Arkadaşlar unutmayın ki cesareti olmayan kişi kimseyi sevemez bu sebepten dolayı sevmekten korkmayın duygularınızı açık ve net bir şekilde karşınızdakine aktarın.

ideal_bir_iliskiye_sahip_olmanin_10_kurali_1

1- Sevmekten korkmayın


Şu dünyada bize verilen en güzel duygu sevmek ve karşılığında sevilmek. Ancak sevginizi karşınızdaki insana yeterince belli etmiyorsanız, beklediğiniz sevgiyi bulamazsınız. Karşılıksız sevmek ise aşkların en güzeli.

2- Sevdiğiniz insana güvenin


Karşılıklı güven olduktan sonra o ilişkiye en uzak mesafeler bile zarar veremez. Bir ilişkinin temeli güvendir. Gözünüz kapalı güvenemediğiniz bir insanla ömür geçiremezsiniz.

3- 'İdeal ilişki' kavramının ne olduğunu öğrenin


İdeal ilişkide çiftler hiç kavga etmez diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tam tersi ideal ilişki bu kavgalara göğüs gerebilen ilişkidir. Çiftlerin birbirini anlaması, kavgaları bitiren panzehirdir.

4- Sabırlı olun


İdeal ilişkinin temel taşlarından bir diğeri de sabırdır. Sevdiğiniz insan size zaman ayıramıyorsa sabırlı olun. Tartışmalar sırasında sabırlı olun. Sabır, mutluluğun ve anlayışın kapısını açacaktır.

5- Sevdiğinizi belli edin


Kulağa garip gelse de ilişkilerde taraflar sevildiklerini duymak ya da görmek isterler. Özellikle kadınlar 'Seni seviyorum' cümlesini duymayı bekler. Siz iyisi mi hislerinizi içinizde saklayıp paslandırmayın. Söyleyin, gösterin. Zira hayat çok kısa.

6- Başka çiftleri taklit etmeyin


Ünlü çiftlere bakıp onlar gibi olmaya özenmeyin. Kendi ilişkinizi sağlam temellere oturtun. Başkalarının gülümseyen yüzleri altında neler gizlediğini bilemezsiniz. Bu nedenle siz en iyisi 'kendiniz' olun.

7- Biriniz kızdığında diğeriniz alttan almayı bilsin


Kavga ederken biriniz sinirleniyorsa diğeriniz alttan alsın. Birbirinizi suçlar tavır almayın. Aşağılayıcı söz söylemeyin. Tekrar birbirinizin yüzüne bakacağınızı unutmayın.

8- Verdiğiniz sözleri tutun


Tutamayacağınız sözler vermeyin. 'Yapacağım' deyip yapmayacağınıza, baştan hiç söz vermeyin. Yoksa kalp kırmaktan başka bir işe yaramazsınız. Küçük bir not: Özel günleri sakın unutmayın.

9- Küçük sürprizler yapın


Pahalı ya da büyük sürprizlerden bahsetmiyoruz. Sevdiğinize hiç ummadığı bir anda kırmızı bir gül vermek ya da yanağına sıcak bir öpücük kondurmak bile yeterli.

10- Karşınızdaki insanı değiştirmeye çalışmayın


İnsan doğası gereği hata yapmaya meyillidir. Sevdiğinizi yaptığı her hatada yerden yere vurmayın. İyi yönlerini hatırlayın. Ayrıca kimseyi değiştirip farklı bir insan yapmaya çalışmayın. İlk tanıdığınız insana ve onun özelliklerine sadık kalın.



0 yorum: