Yağsız elmalı kek tarifi





Çay olur da kek olmaz mı? Hanımlar enfes lezzete sahip kek tariflerimiz den birisi olan yağsız elmalı kek tarifini bugün sizlere anlatıyoruz.

[caption id="attachment_21815" align="alignnone" width="379"]Elmalı kek nasıl yapılır Elmalı kek nasıl yapılır[/caption]

Malzemeler


3 adet kırmızı elma
2 adet yumurta
Bir buçuk çay bardağı yağsız süt
Yarım su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 adet gün kurusu kayısı
4 adet ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın

Üzerine: 
1 tatlı kaşığı pudraşekeri

Yağsız elmalı kek yapılışı:


Derin bir kapta yumurtaları çırpıcı ile iyice çırpın. Sütü ilave edip, çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu katıp, tekrar çırpın ve bir kenara alın. Elmanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Kayısıve ceviz içini de kıyıp, elmanın içine katın. Tarçını katın ve karıştırın. Bu karışımı sütlü karışımın içine ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra baton kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.



0 yorum: