Kıymalı çiğ börek





cigborek_1Akşam çay saatinde enfes kıymalı çiğ börek tatmak ister misiniz? Herkesin hızlı bir şekilde hazırlayabileceği çiğ börek tarifini sunuyoruz.

Malzemeler
2 yumurta
20 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı maden suyu
Yarım kahve fincanı sıvı  yağ
2kahve fincanı sirke
1 paket kabartma tozu
2 kahve fincanı su tuz

İçi için
250 gr kıyma (yağsız)
1 orta boy soğan
1 orta boy domates
3 sivri biber
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı su
Tuz Karabiber
1,5 su bardağı sıvı   yağ (kızartma için)

Kıymalı çiğ börek hazırlanışı
Unu eleyin ve ortasını açın. İçine yumurtaları, suyu, sıvı   yağı, sirkeyi, tuzu, maden suyunu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Üzerlerine nemli bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada bir kapta kıymayı, küp doğranmış soğanı, tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domatesleri, doğranmış sivri biberleri, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve suyu karıştırın. Dinlenmiş yuvarlakları unlanmış bir zeminde 1mm. kalınlığında açın. Açtığınız yufkaların bir kenarına kıymalı harcı koyup diğer kenarını bu kenarın üzerine koyun. Hamur kenarlarını tırnak uçlarıyla bastırarak kapatın. Hamurları kızdırılmış sıvı    yağda arakalı önlü kızartarak emici bir peçetenin üzerine alın.
börek hazırlamak , börek tarifleri , çiğ , Kıymalı


0 yorum: