Şakşuka tarifi





kofteli-saksuka-tarifiBir zamanlar "Cüneyt Tek" ile dillerden düşmeyen şakşuka şarkısı şimdi sofralardan eksik olmuyor. Köfteli şakşuka tarifi için aşağıdaki malzemeleri eksiksiz hazırlamanız yeterli olacaktır.

Malzemeler
500 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı köfte bahan
1 adet soğan
Kekik
Tuz
Pul biber – Karabiber
2 adet patates 5 adet sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kase sarmısaklı yoğurt

Domates Sos İçin:
3 adet domates
3 diş sarmısak 3-4 dal maydanoz
Tuz

Şakşuka Köfteli Tarifi

Kıyma, köfte baharı, tuz, kekik, pul biber, karabiber iyice yoğrulup küçük misketler halinde köfteler yapılır. Fırın tep­sisine konulup 20-25 dakika pişirilir. Diğer yanda patatesler kü­çük küpler halinde doğranır. Teflon tavada 3 kaşık sıvı yağ ile iyice kavrulur. Kevgirle patatesler ayrı bir kaba alınır. İri doğ­ranmış sivri biberler patatesin kavrulduğu tavada güzelce kav­rulup patateslerin yanma alınır. Domatesler rendelenip içine sarmısak ve tuz konulup sularını çekene dek pişirilir. Patatesler, biberler, pişmiş köfteler bir kapta karıştırılıp servis tabağına alı­nır. Üzerine önce sarmısaklı yoğurt sonra domates sosu dökü­lür. Maydanoz ile süslenip servis yapılır.
köfteli şakşuka yapılışı , Şakşuka , şakşuka yemeği nasıl yapılır


0 yorum: