Doğal temizlik yolları





Günümüzde temizlik her alanda gerekli! Özellikle doğal bir şekilde temizlik yapmak daha önemli bir kriterdir.

sira_organik_temizlikte

Bazen kullandığınız ve en iyisi olduğunu düşündüğünüz temizlik malzemeleri aslına bakıldığında soluduğunuz alerjenlerin sayısını artırır. Zehirli kimyasallar ve ağır kokusu olan çamaşır suları evinizdeki hava kalitesini düşürebilir ve nefes alma problemleri yaşamanıza neden olabilir. Astım ve alerji hastalıklarına yol açabilir. Oysa ki evimizi temizlemenin de doğal ve sağlıklı yolları var. İşte evlerde organik temizlik çözümleri...

-Karbonat evin bütün alanında temizlik için kullanabileceğiniz bir malzeme. Kötü kokuları ve pek çok lekeyi kolaylıkla çıkarmanızı sağlayacaktır.

-Sirke özellikle tıkanan gider borularını açmanızda ve kireç lekelerini çıkarmanızda bire bir etkilidir. Ayrıca temizlediğiniz yerlerde (cam, halı ve seramik karolar gibi) parlaklık bırakır.

-Ahşap zemin döşemelerini ya da ahşap yüzeyleri cilalamanın bir diğer yolu biraz limon ve zeytinyağını karıştırıp yüzeye uygulamaktır. Biraz bekledikten sonra hafif nemli bir bezle kurulayabilirsiniz.

-Küvetleri, lavaboları ve tezgâhları temizlemek için soda, leke çıkarıcı olarak ise elma sirkesi ya da limon suyu kullanabilirsiniz.

- 2 bardak musluk suyu, 3 yemek kaşığı sıvı sabun ve lavanta veya çay ağacı yağı gibi 20 damla dezenfektan esansiyel yağdan oluşan bir dezenfektan hazırlayabilirsiniz.
doğal ev temizliği


0 yorum: