Sağlıklı zayıflatan 3 diyet porgramı





Hanımlar hızlı kilo vermek yerine sağlıklı bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulmak ister misin? İşte sizlere diyetisyenlerden tam puan almış en ideal 3 diyet programı.

saglikli_zayiflatan_3_diyet_programi

Düşük kalori diyeti


Bu diyette günlük kalori sınırı 1500 kcal'dir. Şeker, tatlı ve her türlü karbonhidrattan uzak durmayı gerektiren bu diyette günlük 100-150 gramdan fazla ekmek tüketemezsiniz. 80 gramdan fazla yağ ve 60 gramdan fazla protein de bu diyeti yapanlara yasak. Yüksek kalori içerdiğinden alkollü içeceklerden de uzak durmanız gerekiyor. Günde 5-6 öğün az az beslenmek öneriliyor. Menünüz vitamini bol kalorisi düşük gıdalardan oluşmalı.

Az ve sık yeme diyeti


Bu diyet özellikle mide rahatsızlığı yaşayan kişilere önerilmektedir. Aç olduğunuz zaman yemek yiyebilirsiniz ancak tok hissettiğinizde masadan kalkmanız gerekmektedir. Günde 3 kez midenizi tamamen dolduracağınıza 5-6 kez az porsiyonlar şeklinde yiyebilirsiniz. Günde en az 2 litre su içmeniz gereken bu diyette unlu ve şekerli besinleri sınırlamanız gerekiyor.

Az yağlı diyet


Bu diyette günde 40 gramdan fazla yağ tüketmek yasak! Az yağlı diyette derisiz tavuk eti, yağsız balıklar, meyveler, sebzeler ve az yağlı süt ürünleri tüketilmelidir. Vücut için zararlı olan yağı sınırlandırmak kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlayacaktır. Ancak bu diyette dikkat edilmesi gereken yağ alımını tamamen azaltmamaktır. Günlük 15-20 gram altına düşüldüğünde yağda çözünen A,D,E ve K vitaminleri vücut tarafından emilemez ve vitamin eksikliği sorunu yaşanır. Günlük 40 gram kuralına uymanız yeterlidir.
diyet programları 2014 , sağlıklı diyet nasıl yapılır


0 yorum: