Gebelikte abur cubur yemek zararlı mı?





gebelikte abur cubur yemekAnne adayları gebelik döneminizde yediğiniz abur cuburlar elbette sizin ve çocuğunuzun sağlığını olumsuz etkileyecektir.Uzmanların gebelikte abur cuburun zararlarını anlatıyor.

Bilim adamlarının yaptığı araştırma, fazla miktarda abur cubur yiyen gebe  farelerin yavrularının beyninde vücutta morfin gibi etki gösteren kimyasal madde  olan opioid sinyalinin gelişiminin değiştiğini, söz konusu değişimin yavruların  bu maddeye hassasiyetini azalttığını gösterdi.
Maddeye hassasiyeti azalan yavruların abur cubura toleransının arttığını  belirten araştırmacılar, bu yavruların ”iyi hissetmek” için daha fazla abur  cubur yemek zorunda kaldığını vurguladı.


Beverly Muhlhausler ve ekibi, fareleri iki gruba ayırdı. Bilim adamları,  ilk gruptaki fareleri gebelik ve süt verme döneminde normal yemle, diğer  gruptakileri abur cuburla besledi.


Sütten kesilince farelere hergün opioid alıcısını engellemek amacıyla  iğne yapıldı.


Abur cuburla beslenen anne farelerin yavrularında opioid alıcısı  engelleyicisinin daha az etkili, yavruların yağ ve şeker ihtiyacının daha fazla  olduğu belirlendi.


Beverly Muhlhausler, araştırma sonuçlarının gebelikte beslenme biçiminin  daha sonra bebeğin yaşam biçimini etkileyeceği konusunda anne adaylarına bir  uyarı olduğuna dikkati çekti.


Araştırma ”The FASEB” dergisinde yayımlandı.

Gebelik döneminde beslenme


0 yorum: