Pazar günleri fazla uyumayın!





David Agus pazar günü fazla uyumanın sağlığa zararlı olduğunu açıkladı. Özellikle pazar günü fazla uyumak kalp krizi riskini yükseltmekte olduğunu vurguladı.

pazar_gunu_cok_uyumayin_1

Güney Carolina Üniversitesi'nin kanser alanında uzman doktoru David Agus, sağlıklı yaşam için temel ipuçlarını anlattı. Alman Bild gazetesine konuşan doktordan sağlık için not edilmesi gereken tavsiyeler şöyle:

- Pazarları çok uyumayın: Vücudumuzun saat gibi bir mekanizması var. Pazar günleri fazla uyumayın. Çünkü hafta boyunca 7'de kalkmaya alışan bünyenin, pazar günü 9'da uyandığınızda dengesi bozulur. Bu durum da hastalık nedenlerinden biri.

- Aynı saatte beslenin: Beslenmede zamanlama çok önemli. Elmayı bile her gün aynı saatte yiyin. Beslenme saati değişirse diyabet riski yüzde 80 artıyor.

- Fazla spor yapmayın: Spor önemli ama fazlası değil. Yorulunca sporu bırakın.

- Vitamin ilacı kullanmayın: Vitamin ilacı kullananların kansere yakalanma riski yüzde 15 fazla.

- Gün boyu oturmayın: Saatlerce oturmak metabolizma için zararlı. Beş saat oturmak günde 24 sigara içmek kadar tehlikeli.

- Günde bir aspirin: 75 mg aspirin kanser riskini yüzde 40, kalp riskini yüzde 22, felç riskini ise yüzde 17 oranında azaltır. Aspirin tüketmenin yan etkileri olmakla beraber yine de faydası zararından çok.

Vatan
fazla , günleri , Pazar


0 yorum: