Sizlerde 6 ayda 40 kilo vermek ister misiniz?





Geçirdiği operasyon ile 6 ayda 40 kilo vererek tarihe damgasını vurdu.

kiloverdi

Estetikmed Saç Ekimi ve Estetik Cerrahi Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, "Soğuk lipoliz yöntemi ile yağ hücreleri eksi 3, eksi 8 dereceye kadar dondurularak kristalleştiriliyor. Hasta hiçbir ağrı, sızı, morarma yaşamadan bölgesel kilolarından kurtulma şansını yakalıyor" dedi.

Diyet tedavisinin tamamen kişiye özel programlandığını, bu süreçte haftada bir kez kişiyi takip ettiklerini, motivasyonu yüksek tutmanın çok önemli olduğunu açıklayan Estetikmed Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, "Bölgesel incelme söz konusu olduğunda tek başına diyet tedavisi yeterli olmadığı için mutlaka bölgesel incelmeye yönelik birtakım uygulamalar yapıyoruz. Böylece hem kilo verilmesi sağlanırken hem de kilo verilmesinin dışında bölgesel olarak var olan yağ hücresinin azalmasına yardımcı oluyoruz" dedi.

YAĞ HÜCRELERİ EKSİ 8 DERECEYE KADAR DONDURULUYOR
Bölgesel uygulamalarda günümüzde son trendin ve en çok kullanılan uygulamanın soğuk lipoliz uygulaması olduğunu söyleyen Çağatay, "Diyet tedavisini bittiğinde bile bölgesel kilolar kişiyi rahatsız etmeye devam eder. Bunu engellemek amaçlı kişide bölgesel kilo söz konusu ise mutlaka soğuk lipoliz uygulaması yapıyoruz. Belin yan bölümleri, karın, kalça, üst bacak ve kolda rahatlıkla uygulanabilen bir yöntem. Soğuk lipoliz, uygulandığı esnadan itibaren incelmeyi başlatan, 2. haftada net incelme sonuçlarını ortaya çıkaran ve 8 haftaya kadar incelmenin devam ettiği bir uygulama" dedi. Uygulamanın sadece 60 dakika sürdüğünü, tek bölgede tek seanslık bir uygulama olduğunu belirten Çağatay sözlerine şöyle devam etti:

"Herkesin rahatlıkla vakit ayırarak yaptırabileceği bir uygulama. Yağ hücreleri eksi 3, eksi 8 dereceye kadar düşürülebiliyor ve böylece donma işlemi gerçekleştiriliyor. Bu dondurma işlemiyle birlikte yağ hücreleri kristalize oluyor ve sonrasında metabolik bir süreçte vücuttan atılmaya başlanıyor. "

GÖZLE GÖRÜLÜR İNCELME
Diyet tedavisinde beslenmede tuzun az kullanımı, suyun bol içilmesinin çok önemli olduğunu, süreci olumlu etkilediğini belirten Çağatay, "Sonuçları gördüğümüzde normal ağırlıkta olan sadece soğuk lipoliz yaptığımız bir kişide 2-6 santimetre arasında incelme, görüyoruz. Ama diyet tedavisiyle kilo da verdiriyorsak, kişinin belli bir kilosu da varsa incelme çok fazla boyutlarda da olabiliyor. 10-15 santimetreye kadar incelme görebiliyoruz. Uygulama çok konforlu, morarma, ağrı, sızı, herhangi bir sağlık problemi yaratmıyor. Sadece deri hastalıkları varsa mutlaka dermatolog doktoruna danışması gerekiyor. Bunun dışında hiçbir sağlık problemine sebep olma ihtimali yok. Çünkü tamamen deri altı yağ dokusuna etki ediyor" dedi.

YAĞ HÜCRELERİ KRİSTALLEŞİYOR
Soğuk lipoliz uygulamasının sadece bir saat sürdüğünü, hastanın bu esnada kitap okuyup, televizyon seyredip, yanındakilerle sohbet edip, isterse uyuyabileceğini de ifade eden Çağatay, "Uygulama esnasında rahatsızlık duyulacak bir duygu ya da ağrı duyulmaz. Uygulamada vakum içine cildin iyice oturması sağlanıyor. Sonrasında uygulama başlatılır ve vakum içerisinde tutulur 1 saat oyunca vakum içerisinde deri altı yağ dokusunun yoğun olduğu bölüm içerisinde tutulur. Bu işlem tamamen yağ hücresini etkileyen bir işlem olduğu için diğer dokulara zarar verme gibi bir ihtimal yok. Yağ hücresi dondurulduktan sonra kristallenme ile birlikte vücuttan yağ hücresi atılmaya başlanıyor. Bu da tabii ki küçülerek oluyor. Yağ hücresi sayısında değişiklik olmuyor, çünkü liposuction ya da cerrahi gibi bir yöntem değildir. Tamamen medikal bir uygulamadır. Yağ hücresi küçültülür ve o bölgedeki yağ kütlesinde azalma olur. Bu da bölgesel olarak santim bazında incelmeye, bedensel değişikliklere neden olur" şeklinde konuştu.

6 AYDA 40 KİLO VERDİ
Danışanı Tuba Hanım ile birlikte 6 ayda 40 kilo verdiklerini, sürecin zor olmadığını, hızlı kilo kaybına rağmen yüzünde, vücudunda herhangi bir deformasyon olmadığını söyleyen Estetikmed Saç Ekimi ve Estetik Cerrahi Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, "Diyetimiz tamamen motivasyon sürecinde, kişiye özel beslenme protokolünde gerçekleşti. Burada önemli olan bir nokta Tuba Hanım'ın karın bölgesinde yağlanma daha fazlaydı ve bu bölgede soğuk lipoliz uygulaması yaptık. Diyet tedavisi ve soğuk lipolizi kombine ettiğimde hastalarımda aldığım başarı çok yüksek oranda" dedi.

"VÜCUDUMDA SARKMA YOK"
Tuba Çelebi, "6 ay öncesine kadar çok farklı yöntemler denedim. Hülya Çağatay son durağım oldu. 6 ay gibi kısa bir sürede 40 kilo verdim. Bunun öncesinde çok büyük sıkıntılarım oluyordu. Özellikle kıyafet seçimi ve psikolojik olarak gerçekten durumum iyi değildi. Şu an çok huzurlu ve mutluyum. Artık üzerime giydiğim yakışıyor. Bu yeni uygulama özellikle karın bölgemde çok fazla, iye yaradı. Şu anda vücudumda hiç sarkma yok" diye konuştu.
şok şekilde kilo vermek


0 yorum: