Türk mühendisler anket programı yaptı




turk-muhendisler-anket-programi-yapti-53029a91094c7
Beklenen başarı Türk mühendislerinden geldi.

Genç bilişimciler, bu program ile kısa sürede Twitter’da bulunan önemli boşlukları doldurmayı planladıklarını belirtti.


turk-muhendisler-anket-programi-yapti-53029a91094c7


Avusturya’da Xpeople ismiyle hızla popülerleşen uygulama Avrupa merkezli olarak hızla yayılıyor. Viyana’daki genç bilişimciler ise bu uygulama ile Twitter’daki önemli bir boşluğu doldurmayı hedeflediklerini belirttiler. Projenin ekip başkanı olan Mehmet Yazgı yaptığı açıklamada, “Xpeople ismiyle kısa sürede geniş bir kitleye ulaşan programda herkes ve her kurum istediği konuda bir anket başlatabiliyor. İnternette ve akıllı telefonlarda kullanılabilen programda sosyal medya platformlarındaki gibi, kullanıcılar hem oylarını hem de fikirlerini direkt ifade ediyorlar. Kullanılan oylar ve beyan edilen fikirler sistem tarafından pratik bir şekilde sınıflandırılıyor. Sonuçların otomatik olarak yansıdığı programda, bazı anketlerde iki hafta içerisinde sekiz bin kişiye ulaşıldı” şeklinde konuştu.

SONUÇLAR FİLTRELİ İNCELENEBİLİYOR

Avrupa’dan başlayarak bütün dünyada popülerleşmeyi hedefleyen Xpeople platformunda oluşturulan anketler anında takipçilerin cep telefonlarına gidiyor. Facebook, Twitter hesaplarından da takipçilerin oy verebildiği anketlerde sonuçlar cinsiyet, yaş aralığı gibi çeşitli kategorilerde filtreli bir şekilde incelenebiliyor. Ülke veya şehirlere göre top listelerin de oluşturulduğu uygulamada, toplumun güncel konulardaki eğilimi, duruşu ve tepkisinin en net haliyle yansıtılması hedefleniyor. Ücretsiz sunulan Xpeople uygulamasıyla kurumların, belediyelerin, partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, ticari faaliyet için saha araştırmaları yapan yatırımcıların ve özel kişilerin toplumun kanaatlerini pratik bir şekilde öğrenmeleri hedefleniyor.

"ŞİMDİLİK 3 DİL"

Şimdilik İngilizce, Almanca ve Türkçe dillerinde hizmet veren Xpeople, Avrupa ülkelerinden başlayarak bütün dünyaya açılmayı hedefliyor. Programı tasarlayan genç ekip, bu proje ile toplumun politikadan, ticarete kadar her alanda fikirlerini direkt ifade edeceğini ve kamuoyu görüşlerinin çok net bir şekilde gözlemlenebileceğini söylüyor. Xpeople projesiyle daha demokratik ve daha şeffaf bir topluma hizmet etmeyi amaçladıklarını dile getiren genç tasarımcılar özellikle Twitter, Facebook gibi platformların bu sahayı dolduramadığını ve patenti Türklere ait dünya çapında bir projeyi yürürlüğe koymayı istediklerini ifade ediyor. Xpeople uygulamaları bütün akıllı telefonlardan indirilebiliyor. Sisteme isteyenler internet sayfalarında da ulaşabiliyor.


anket programı , türk mühendisler , twitter , viyana , Xpeople


0 yorum: