Bıldırcın yumurtasının faydaları





Bıldırcın yumurtasının bilinmeyen faydaları.Bıldırcın yumurtası

bildircin_yumurtasi_her_derde_deva_1

Veteriner Fakültesi'nin uygulama alanında yetiştirilen yaklaşık 300 adet bıldırcın yumurtası piyasada her gün alıcı buluyor. Öksürük, astım, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıkları tedavisinde, çocukların gelişiminde ve iştahlarının arttırılmasında, hastaların ameliyat sonrası çabuk şifa bulmasında, kansızlık ve anemi tedavisinde kullanılan bıldırcın yumurtası daha birçok hastalık için şifa kaynağı. Temiz bir ortamda yetiştirilen ve günlük bakımları yapılan bıldırcınlar neredeyse her gün yumurtluyor.

Yılda yaklaşık 300 yumurta veren bıldırcınlar, bazı turistik yerlerde de ateşin üzerinde pişirilerek yeniyor. Etinin lezzetli olmasından dolayı bazı restoranlar tarafından tercih edilen bıldırcından 150 gram et çıkıyor.

Bıldırcının hem etinden hem de sütünden faydalanıldığına dikkat çeken Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Mustafa Oğan, bıldırcınların 2 ay gibi kısa sürede kesim aşamasına geldiğini söyledi. Bıldırcın yumurtasının içinde bol miktarda protein bulunduğunu hatırlatan Oğan, "Astım ve solunum yolu rahatsızlıklarına karşı faydalı olduğu biliniyor. Bu özelliklerinden dolayı eskiden fazla bulunmayan bıldırcın yumurtasının tüketimine son yıllarda önem veriliyor" dedi.

Yapılan bıldırcın ıslah çalışmalarından sonra yumurta ve et üretiminde artış yaşandığına dikkat çeken Oğan, bıldırcın sayısının daha da artacağını söyledi.



0 yorum: