Sarımsağın faydaları nedir? Sarımsağın bilinmeyen faydası nedir?





[caption id="attachment_22396" align="alignright" width="183"]Sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor.[/caption]

Sarımsak genel olarak mantı ve cacık tariflerimiz de kullanılmaktadır. Peki sarımsağın sağlığa olan faydalarını biliyor musunuz?

Yemeklerin lezzetine lezzet katıp yemeklerin vazgeçilmesi olan sarımsak ihracat ve ithalatta piyasasında da önemli rol oynamaktır. Sarımsak, çok fazla emek istediği için birçok ürüne göre daha az üretilip, daha çok ithalat edilmektedir.Ayrıca sarımsak yemeklere lezzet katmanın dışında yüzyıllardır çeşitli hastalıkların şifası olarak da bilinip kullanılmaktadır.
 Sarımsak Tam Bir Vitamin Deposu 

Sarımsak besin değeri oldukça yüksek tam bir şifa deposudur. Sarımsak tam bir antibiyotik etili besindir. Bilindiği gibi antibiyotik mikrop öldürücüdür. Sarımsak içerisinde A vitamini , C vitamini , B vitamini ve  P vitamini barındırmakla birlikte ; kalsiyum ,  mazgnezyum , çinko , fosfor , selenyum , potasyum , ve demir mineralleri de bulunan tam bir ecza deposudur.

 Peki Tam Bir Ecza Deposu Olan Sarımsak’ın Faydaları Nelerdir ?

  • Sarımsak , insan vücudunun  bağışıklık sistemini canlandırır ve güçlendirir. Antibiyotik etkisi olan sarımsak ,  vücudumuzu enfeksiyonlara karşı korur. Daha sağlıklı bir yaşam geçirmek için vücut direncimizi arttırır. Bu saye de soğuk algınlığı , nezle , uçuk , mantar iltihapları , mide , bağırsak  rahatsızlıklarına sebep olan  enfeksiyonlarından bizi korur.

  • Sarımsak , kolestrol’u dengeler. http://www.portal34.net/sarimsagin-faydalari-nedir-sarimsagin-bilinmeyen-faydasi-nedir.html Kandaki kolestrol’ü günde iki diş sarımsak tüketerek düşürebileceğimiz hekimler tarafından da dile getirilmektedir.

  • Sarımsak tam bir , balgam söktürücü , idrar söktürücü , gaz ve safra söktürücüdür.

  • Sarımsak sindirimi kolaylaştırır bu sayede iştahı açar.

  • Sarımsak aynı zamanda afrodizyak etkili bir besindir. Cinsel gücü arttıran ve bunu sağlıklı yollardan yapan doğal bir afrodizyaktır.

  • Sarımsak kanı sulandırır ve kan dolaşımını hızlandırdığı için felç ve kalp krizinin en büyük sebeplerinden olan damar tıkanıklığı riskini azaltır.

  • Saç derisine sürülerek kullanım da saçları kuvvetlendirip dökülmesini önler.


Sarımsak Nasıl Tüketilir?

Sarımsak çiğ olarak ve yemeklerin içinde kullanılarak tüketilebilir.  Saç derisine sürülerek kullanım da saçları kuvvetlendirip dökülmesini önler. Zehirli hayvan ısırıklarında ısırılan yere sürülerek zehri almak için kullanılır.
sarımsak


0 yorum: