Diyabetli hamile kadınlar için egzersizler





Egzersiz ve Beslenme
Yüksek kan şekeri seviyesi, birçok gebede diyet ve egzersiz programı ile kontrol altına alınabileceği gibi, bazı durumlarda insülin kullanımı da gerekebilir. Buna doktorunuzla beraber sizin için hangisinin en iyisi olacağını değerlendirerek ka­rar vermeniz yerinde olacaktır.

Gebeliğiniz boyunca açlık kan şekerini 90 mg/dl’nin, yemekten 2 saat sonra öl­çülen tokluk kan şekerini de 120 mg/dl’nin altında tutmanız istenecektir.
Düzenli egzersiz yapmak kandaki glukoz seviyelerini düşürür. Ne kadar egzer­siz yapmanın yararlı olacağı kişiden kişiye göre değişiklik gösterdiği için, bunu doktorunuz belirleyecektir.

Doktorunuz sizden beslenmenize çok dikkat etmenizi isteyecektir. Hatta bu ko­nuda bir diyetisyenden yardım almanızı tavsiye edebilir. Sizin için, karbonhid­rat, protein, yağ, kalsiyum, folik asit ve demir açısından dengeli bir program oluşturulacaktır. Fazla ya da az beslenmeniz kan şekeri seviyesinin gereksiz ye­re oynamasına neden olur. Günde 3 ana, 3 ara öğün şeklinde beslenmeniz öne­rilecektir.
Diyabetli , Hamile , hamile kadın spor yapar mı , hamile kadınlar için beslenme ve egzersiz , için , kadınlar


0 yorum: