Kaymaklı kayısı tatlısı tarifi





kayisi-1Enfes tatlı tarifleri arasından bir tanesi kaymaklı kayısı tatlısı tarifi. Şimdi denemenin tam zamanı!

Malzemeler:
• 18-20 adet kuru kayısı (veya konserve komposto kayısı)
• 3 su bardağı su
• 1 su bardağı toz şeker
• 150-200 gr taze kaymak

Hazırlanışı:
1 Kuru kayısıları yıkayın. Orta boy bir tencereye koyun ve üzerine 3 su bardağı kadar su ekleyip en az 4-5 saat bekletin.
Kayısıların üzerine toz şekeri ekleyin. Kayısılar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte, 25-30 dakika kapağı açık olarak pişirin. Eğer konserve kayısı kullanacaksanız hiç haşlamadan kullanabilirsiniz. 3 Pişen kayısıları kevgirle süzdürerek servis tabağına alıp soğumayabırakın. İçlerini açıp birer çay kaşığ kaymak doldurun. Üzerine tenceredeki şurubu gezdirip varsa taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
kayısı , Kaymaklı , tatlısı


0 yorum: