Muzlu dondurma





muzlu_dondurma_1Muzlu dondurma tarifi ile yazın keyfini çıkarmaya ne dersiniz?

Malzemeler


2 kg muz
100 gram tozşeker
Yarım su bardağı su

Muzlu dondurma yapılışı


Muzları yıkayıp kurulayın. Kabuklarını soyup blendere alın. Toz şekeri suyla karıştırıp iyice eritin ve muzların üzerine ekleyin. Blenderin önce yavaş sonra hızlı devri ile toz şeker tamamen eriyene kadar çekin. Çelik bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin. 4 saat süreyle, her 30 dakikada bir tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın. Sürenin sonunda çırpma teli ile 1-2 dakika çırpıp üzerini düzleyerek yeniden derin dondurucuya kaldırın. 1 gün beklettikten sonra servis yapın
Muzlu , Muzlu dondurma tarifi


0 yorum: