Sevgiliden nasıl ayrılmalıyız? İlişkiyi bitirmek için kullanılacak sözler





Günümüz gençleri gün geçmiyor ki sevgili değiştiriyor.Hal böyle olunca karşı tarafı kırmadan ayrılmakta zor iş! her ne söylerseniz söyleyin karşınızdaki bu durum karşısında incinecek ve kırılacaktır.Sizlere ayrılmanın kolay yoluna anlatacağız.

reddetmenin_yollari_1

Net Ancak Kibar Olun


Kabul edelim ki ne kadar yumuştarak söyleseniz bile karşı taraf için reddedilmek kırıcı olacaktır. Ancak bunu net bir şekilde söylemiyor lafı dolandırıyorsanız hem gereksiz ifadeler kullanarak daha da kırıcı olacak, hem de açık kapı bırakmış olacaksınız. Nedenini kısa ve net cümleler ile belirterek nazikçe "istemiyorum" diyebilirsiniz.

Sorunun kendinizden kaynaklandığı, ayrı dünyaların insanları olduğunuz gibi klişe laflar ile durumu kurtarmaya çalışmak yerine birbirinize neden uygun olmadığınızı net bir şekilde anlatmayı seçin.

Boş Umut Vermeyin


Sırf o anı kurtarmak için; ara verelim..., zamana ihtiyacım var..., bir süre sonra... gibi cümleler kullanmamalısınız.

Karşınızdaki bu sözlerde umut göreceğinden ilişkinizin tam olarak bittiğine asla inanmayacaktır.

Belki o sırada size sıkıntılı gelen durumdan kurtulmuş olacaksınız ancak sonradan daha nahoş oluşabilir. Eğer istemediğinizden kesin eminseniz bunun bir daha asla olmayacağı mesajını vermeniz en sağlıklısı.

Suçlama Oyununu Oynamayın


Ne kendinizi ne de karşınızdakini suçlamak, eleştirmek, yargılamak doğru bir seçim olmayacaktır. Bu hem tartışmaya yol açacak, hem de zaten sancılı olan bu durumu iyice sıkıntılı hale getirecektir.

Yetişkin insanlar olarak farklı inanç, yetiştiriliş, alışkanlık, keyif, zevk ve tarzlara sahip olduğunuzu olgunluk içinde aktarmak en iyisidir.



0 yorum: